Johannes ansatt som ny rektor på Sørhåland

Onsdag ettermiddag ble det klart at Johannes Nyhavn (50) fra Kopervik overtar som rektor ved Sørhåland barneskole fra 1. august 2023. Han jobber for tiden som inspektør ved Danielsen ungdomsskole i Haugesund.
Nyhavn er utdannet lærer med etterutdannelse innen ledelse. Han har rektor- og annen ledelseserfaring fra tidligere.

SkudenesNytt tok en prat med den kommende rektoren for å høre hva han tenker om å overta sjefsstolen på Sørhåland barneskole.

Jeg gleder meg til å begynne på Sørhåland barneskole og ser frem til å bli bedre kjent med elever, ansatte og foresatte.
Jeg har erfaring fra ulike skoler og håper å kunne være med på å utvikle denne skolen videre. Jeg er opptatt av skolen skal være en trygg og god plass for alle, der elevene får utviklet sitt potensiale gjennom god og variert undervisning, sier Johannes.

Hva har du av rektorerfaring?
Min skoleledererfaring er fra både friskoler og offentlige skoler. Jeg har vært rektor ved Den norske skolen i Kamerun og ved Kvalavåg Montessoriskole.
Fra 2019 – 2021 var jeg inspektør ved Skudeneshavn skole og nå er jeg inspektør ved Danielsen Ungdomsskole Haugesund, sier han før han skyter inn at det er et vikariat han har ved Danielsen Ungdomsskole Haugesund.
Han beskriver Danielsen ungdomsskole som en flott skole, men at har de fleste årene jobbet i barneskoler og at han kjenner seg mest hjemme der.
Jeg har fulgt med Sørhåland barneskole siden den ble startet opp og når Espen skulle gi seg var dette en drømmestilling som jeg virkelig ønsket, sier påtroppende rektor.

Espen som går av til sommeren er jo et oppkomme av sprøe ideer, teater og sang, som han har fått med seg resten av de ansatte på…

Hvilke type rektor er du? Kommer du til å følge i hans spor?
Jeg er en engasjert rektor som ønsker å være tilstede for elever, ansatte og foresatte. Ser på meg selv som en lagbygger som ønsker å gjøre andre gode.
Når det gjelder sprøe ideer, liker jeg at vi er fremoverlent på elevenes vegne. Noe av det viktigste vi kan gjøre er å ivareta elevenes motivasjon for læring.
Skolen legger jo også til rette for uteskole som jeg mener gir mange muligheter til variert og tilpasset undervisning.
Teater og sang er jeg glad i, og du skal ikke se bort fra at du finner meg med gitaren sammen med noen elever. Jeg er sikker på at her er det mange flinke ansatte som er med på å videreføre den gode arven etter Espen, sier Johannes.


Hva kan elevene forvente av den nye rektoren?

Elevene vil møte en rektor som er nysgjerrig og gleder seg til å bli kjent med dem. Og elevene får helt sikkert vite litt mer om livet i Afrika eller hvordan man lærer på en montessoriskole.
På en finværsdag kan det hende at rektor kommer kjørende til skolen på sin motorsykkel.
Terskelen til å ta kontakt skal være lav og jeg ønsker å være tilstede.

 

Bjørn M. Lie, styreleder ved Sørhåland barneskole  –  FOTO:  SkudenesNytt / Arkiv

 

Flere kvalifiserte søkere
Johannes har erfaring som rektor fra både privat og offentlig skole tidligere og han er godt kvalifisert til å overta jobben etter Espen Berg, sier styreleder for Sørhåland barneskole, Bjørn Mathias Lie.
Lie sier til SkudenesNytt at de hadde flere kvalifiserte søkere, men ønsker ikke utale hvor mange var snakk om.
Vi hadde flere kandidater inne på intervju, men til slutt ende vi opp på den vi har mest tro på, nemlig Johannes.
Sørhåland barneskole har en kristen formålsparagraf og det er en forutsetting at rektor følger de rammene som skolen er bygget på, sier Bjørn Mathias.
Vi har en god skole som nåværende rektor har bygget opp sammen med de ansatte, og den utviklingen er noe vi regner med at den nye rektoren vil fortsette med.

Styrelederen sier at de ikke har noen konkrete planer på om det kommer til å bli noen markering når nåværende rektor Espen skal overlevere den store nøkkelen til rektorkontoret til sin arvtager.
Espen blir med frem til sommeren og så skal Johannes overta fra 1.august.

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer