Nå er det nytt våpenamnesti i Norge

Fra 1. januar til 1. juni 2023 er det våpenamnesti i Norge.
Det betyr at personer som har uregistrerte våpen kan levere dem til politiet uten å bli straffet for brudd på våpenloven.
Dette er fjerde gang det er våpenamnesti i Norge. Forrige gang var i 2017.
Da kom det inn 387 uregistrerte våpen og 711 kilo ammunisjon til Sør-Vest politidistrikt.
I tillegg etterregistrerte politiet 323 lovlig erverva skytevåpen i den amnestiperioden, sier seksjonsleder for forvaltning, Kjetil Optun.

 

Fokus på sikkerhet

Det er mange hundre tusen uregistrerte våpen i norske hjem, og våpenamnestiet innføres for å forebygge kriminalitet og alvorlige ulykker.
Det er straffbart etter våpenloven å eie et registreringspliktig våpen uten at det er registrert.
Det samme gjelder ammunisjon om en ikke har våpenkort på våpen som bruker den aktuelle ammunisjonen. Hvis du er usikker på om du har et uregistrert våpen, ta kontakt med politiet.

Vær sikkerhetsbevisst! Skal du selv levere våpen til politiet må du sjekke at våpenet ikke er ladd.
Husk også å pakke ned våpenet før det transporteres.
Er du usikker på hvordan våpen skal håndteres, få en som er våpenkyndig til å hjelpe deg eller ring politiet på telefon 02800, understreker Optun.

 

Vær ute i god tid
Sprengstoff, granater, krutt og fyrverkeri skal ikke tas med til politiet.
Ta kontakt med oss så finner vi noen som kan hjelpe deg. Vi oppfordrer også de som skal levere våpen til politiet om å ikke vente til slutten av amnestiperioden, for å unngå kø.
Se mer informasjon om amnestiet og hvilke tjenestesteder du kan levere våpenet ditt på politiets nettsider, avslutter Kjetil Optun.

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer