Nå er Solheimtunet offisielt åpnet !! (VIDEO)

Etter mange år med planlegging, møter og diskusjoner kunne de seks beboerne på Solheimtunet i Skudeneshavn endelig flytte inn i leilighetene sine tidligere i høst.

Tirsdag ble leilighetene offisielt overlevert til beboerne. Det spesielle med det dette er nemlig at dette er seks boliger som kommunen har bygget, men som overtas av beboerne for å driftes som borettslag.

 

Ordfører Jarle Nilsen holdt tale

Ordfører Jarle Nilsen hadde sammen med varaordfører Alf Magne Grindhaug tatt turen for å foreta den offisielle overrekkelsen.
Representanter for arbeidsplassen til de seks nyinnflyttede beboerne Solstein hadde funnet vegen sørover, noe også ulike prosjektledere fra kommune og utbyggere.
Også tidligere ordfører Leif Malvin Knutsen som i mange år har vært med å kjempet for bofellesskapet hadde møtt opp.
Familier og venner hadde møtt opp.

 

Fullt hus på overrekkelsen

Før den mer formelle delen av arrangementet kunne starte fikk ordfører Nilsen og varaordfører Grindhaug guidet omvisning i hver enkelt sin leilighet.
Ordfører Jarle Nilsen holdt en kort tale fra Karmøy Kommune før HR-leder Jan Olav Sørlie fra Solstein overtok ordet.
Hva de sa kan du se i filmen nederst i saken

Etter taler og gaveoverrekkelse fikk ordfører Nilsen med seg de seks beboerne til å skjære den flotte marsipankaka varaordfører Alf Magne hadde tatt med seg.

 

Beboerne er både naboer, venner og kollegaer.

 

Litt fakta om prosjektet
I tillegg til omsorgsboliger, inneholder bygget fellesrom og lokaler til personalbase samt parkeringsanlegg og boder.
Det 817 kvadratmeter store huset er bygget på ei 1,5 måls tomt og ei vedtatt budsjettramme på 26.5 millioner kroner.
Det er bygget som totalentreprise av Vigor Bygg etter tegninger som Odd Erik Helåsen og Isabell Nystuen Waldal i Arkitekt HRP har tegnet.
Den såkalte borettslagsmodellen er ny for denne typen boliger i Karmøy, men brukes andre steder i landet.
Den er i tråd med nasjonale strategier for å hjelpe personer med nedsatt funksjonsevne til å bestemme hvor og hvordan de selv ønsker å bo og til å eie i stedet for å leie bolig.

Huset er realisert etter mangeårig innsats fra brukerne ved deres pårørende.
Prosjektet har vært løst som totalentreprise, men med stor grad av brukerinvolvering og medvirkning for øvrig, både av beboerne og deres pårørende, råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, ansatte og Husbanken.
Beboerne har fått mulighet for noen personlige valg – farge på vegger, gulvtyper, baderomsplater og kjøkken, samt i noen grad tilpasninger av elektriske installasjoner.
Dette skriver byggeleder for Karmøy Kommune Torstein Daniel Larsen i en epost til SkudenesNytt.

 

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer