Ukens andakt: Kjærlighet i alt

Denne teksten er skrevet av en ekstern skribent som har gitt SkudenesNytt tillatelse til bruk.
Teksten tilhører den enkelte skribenten om ikke annet er oppgitt.
Teksten kan ikke kopieres / brukes uten samtykke fra den aktuelle skribent.


Det har vært sagt mange ord om kjærlighet, ikke fullt så mange ord i kjærlighet og enda mindre har det vært kjærlighet i handling.
Likevel er kjærlighet like viktig for oss som mat  og drikke.  Barnets lengsel etter nærhet til mor og far er en tørst som Skaperen har lagt ned i oss.
Det er livsviktig at foreldre imøtekommer dette behovet.
Et barn som ikke opplever kjærlighet og varme fra første stund, kan utvikle alvorlige adferdsforstyrrelser, ja til og med dø.

Det fortelles om keiser Fredrik den store. Han ga ordre om at et statlig barnehjem for foreldreløse barn skulle bli et mønsterhjem.
Han ga ordre om at pleierne skulle bruke ansiktsmasker for ikke å smitte barna. Han forbød pleierne strengt å gi barna kjærtegn eller leke med dem og bestemte at de skulle besøke barna så lite som mulig.
Til alles forbauselse døde 2/3 av barna på dette mønsterhjemmet.
I dag vet forskerne hvorfor. Alle mennesker har et grunnleggende behov for kjærlighet, trygghet og varme for å kunne leve godt.
Å vokse opp uten kjærlighet – og å leve uten kjærlighet – er som å mangle olje i motoren.

Da noen spurte Jesus om hva som var det største bud i loven ga han greitt svar: Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din forstand.  Dette er det største og første bud.  Men det er et annet som er like stort: Du skal elske din neste som deg selv.  (Matt.22,37-39)  Savner du at noen gir deg en klem, ringer deg, kommer på besøk, sender deg et brev eller forteller at de er glad i deg?
Begynn å gjøre det samme selv mot dem du har rundt deg og før du vet ordet av det får du det samme igjen.

Andakt av Ivar Vik fra boken “En Ild som skal spres

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer