Slik har du ikke sett Magne før…

T-skjorte og shorts. Det gode liv på bryggekanten i sommerbyen.
Slik er den nye hverdagen til Magne Harald Støfringshaug – kanskje bedre kjent som “Lanternen Magne”.

– Jeg stortrives i min nye hverdag. Nå slipper jeg  å stå “over grytene” hver dag og kan gå tur i skog og mark, ha samvær med herlige barnebarn som vi stortrives med, og stelle hus, hage og det herlige uteområdet, forteller en avslappet Magne til SkudenesNytt,


13300 dager i jobb på Lanternen

Magne har brukt  38 år og rundt 13300 dager i jobb for Lanternen Kro og Restaurant.
– Klart man savner litt av livet og atmosfæren rundt Lanternen.
Har stortrivdes på Lanternen gjennom alle de 38 årene.
Personalet som jobbet der gjorde en god jobb, vi hadde stabile og dyktige arbeidere.

Lanternen var en familiebedrift, og familien var en viktig bidragsyter gjennom alle år.

Gode musikalske minner
Magne forteller at de har hatt mange gode musikkopplevelser fra dyktige, både kjente og ukjente musikere og band.
Han trekker frem Susan (Borg) og bandet Albatross, senere Susan & Hans, og Synth å le, med Kurt og Bent som gode  minner fra mange opptredener gjennom mange år.

Andre minner
De første årene han drev Lanternen måtte HAN klare seg uten skjenkebevilling.
Så åpnet kommunen (tidlig 80 tallet) forsiktig opp.
Tørste gjester på Lanternen fikk kjøpe en halvliter øl, men måtte i tillegg kjøpe et smørbrød, ofte karbonadesmørbrød.
De som bestilte øl nummer 2 gav ofte smørbrødet til andre gjester. Hvis ingen ville ha det ble det kastet på sjøen i båthavnen, til  måkenes store forlystelse …

Odd Nerdrum og Vebjørn Sand koser seg med sjøkreps(rekekonger) servert av Magne. Året er 1990   FOTO: Inge Gilje


– Hører i Havn at det er flere som savner Lanternen og Magne…

– Ja, treffer lokale folk og fremmede som hadde ønsket oss på jobb fortsatt.
Den gode hverdagsmaten, og breiflabben huskes av mange. Det er også turister som stopper meg og spør ” kor eg e blitt av” får vi vite.

– Lanternen stengte dørene 22 desember 2020. Hvordan var overgangen?

– Det første halve året, leide jeg kjøkken på Fredtun. Jeg  kjørte ut  mat til noen gode, faste bedriftskunder.
Pandemien førte til at det ikke var noen aktivitet på Fredtun i den perioden. Derfor stod kjøkkenet til min disposisjon.
Det ga meg en «myk «”landing” fra jobben på Lanternen.
Har fortsatt med dugnadsjobbing på og for Fredtun, som jeg synes er kjekt.
Holder fortsatt på med det når  han Geir trenger god mat til Fredtuns forskjellige arrangementer.

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer