7 timer lang St.Hans-fest på Fredtun

I nærmere 50 år har det vært tradisjon å feire St.Hans på Fredtun.
Det startet som et tilbud til ungdommen.
Nå er mange av disse “ungdommene” blitt foreldre og gjerne besteforeldre, og mange av disse har vært med å forme St.Hansfeiring på Fredtun videre i voksen alder.
Geir Sommerfeldt som nå er leder på Fredtun har et brennende engasjement for ungdommene i Skudeneshavn, og han vil gjøre Fredtun til det ungdomsparadiset det var for hans generasjon da de var unge.

Tidene har forandret seg, men ungdommenes behov for å kunne samles, å være sammen og finne på kjekke ting forandrer seg ikke, sier Geir.
St.Hans-feiringen på Fredtun har de siste 20 årene glidd mer og mer over til å bli et tilbud for hele familien, som har trukket hundrevis, om man ikke skal si tusenvis til den populære leirplassen på austrasiå.

Når Geir overtok den daglige driften av stedet var det en god del ting som måtte gjøres.
Men med en positivitet, et pågangsmot og en uvurderlig evne til å få folk med seg, så har nå stedet fått et løft. Det kan du lese mer om her.  Velkommen til “nye” Fredtun
Det var ikke Fredtun og Geir dette skulle handle om, det var St.Hans-feiringen.

Etter to år med korona og ulike regler som tilsa at det ikke kunne være “den vanlige” St.Hans-feiringen så ønsker nå “Sofus” å invitere til fest igjen.
Torsdag 23.juni blir det storslått St.Hans-feiring, sier Geir.
Det blir feiring i dobbel forstand: Vi feirer Fredtun`s 50-årsjubileum og St.Hans som “i gamle dager”.
Fra klokken 17 til 19 har vi en del av arrangementet som vi tenker passer for familier, men alle er hjertelig velkomne.
Det blir hoppeslott, “kast svampen på presten”, ansiktsmaling, kiosk, grilling, banantre, boblefotball, konsert og mye mer.
Ordfører Jarle Nilsen kommer for å åpne arrangementet, Skudenes Skolekorps skal spille og etter hva SkudenesNytt erfarer har også brannbamsen “Bjørnis” meldt seg på.

FOTO: GANESH FOTO

Etter at SommerGospel var historie i 2018 etter 30 år, så har ikke Geir klart å legge konsertarrangøren i seg helt på hylla og heller ikke vennskapet til Lisa Børud.
I den forbindelse har han invitert Lisa tilbake til Skudeneshavn for å holde konsert på Fredtun.
Sammen med det lokale Soul Children-koret skal Børud og 4 musikere gi publikum en musikalsk opplevelse.
Man skal ikke se bort fra at slagerne som “Snikkelora” og “Tøff Nok” runger utover publikum.
Familiedelen av programmet blir avslutta med at det store bålet blir tent.

Ungdommenes St.Hans-feiring
Når småbarnsfamiliene har gått hjem er kvelden enda ung, og feiringen blir mer rettet mot ungdommene.
Ungdommene som hver uke fyller Fredtun på ungdomsklubben. En ungdomsklubb som er en suksesshistorie og som drar ungdommer ikke bare fra Skudeneshavn, men også noen fra Åkra og Kopervik.
Noen ganger så er det så mange her at de sitter oppå hverandre.
Mange av disse bruker også stedet andre dager i uken, forteller Geir, og forteller at flere har nå fått ulike oppgaver i driften.
Noen klipper gress, noen passer dyrene og noen hjelper og lager de populære TikTok-filmene.
Ungdommene er kjempeflinke og viktig her, og da er det viktig å gi noe tilbake til dem, sier Sommerfeldt.

Frem mot midnatt vil det bli mer underholdning fra scenen, mer kiosk, mer kos rundt bålet…. enkelt å greit mer av “sånn som ungdommen lika”, sier Geir før han engasjert forteller videre.
Fra scenen blir det flere artister, både lokale og nasjonale.
Bandet “Unfocused” fra ungdomsskolen, Ida Høines fra Skudeneshavn som nylig kom ut med ny musikk og som er videre til landsfinalen i UKM og til slutt blir det en time til med Lisa Børud med band.

Det vil ikke være show fra scenen hele tiden. Mange vil nok bare være her og være med venner uten at skjer så mye, avslutter Geir.

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer