Ingen cruiseskip til havn før neste år

Cruiseskipene ligger nærmest  i kø i Karmsundet denne våren. I mai og juni er det hele 35 cruiseanløp til Garpeskjærskaien i Haugesund. Når sesongen avsluttes i oktober har rundt 120 skip lagt til kai, og disse har hatt med seg over 400.000.- passasjerer.
I februar kom den hyggelige nyheten om at Karmsund Havn skal oppgradere ferjekaien for opp mot 6 millioner kroner.  Når oppgraderingen er ferdig skal kaien kunne ta imot cruiseskip/explorer skip og superyachts i Skudeneshavn.

Dette er unektelig spennende nyheter. Så når kommer de første små cruiseskipene og superyachtene? Vi spør maritim direktør Geirmund Eikje i Karmsund Havn…

– Før vi kan ta imot det første skipet er det en hel del som må på plass, bl.a. med tanke på ISPS regelverk og havnesikring ,samt at vi må gjennomføre selve oppgraderingen av kaien.
Vi vil også ha en god prosess opp mot lostjenesten med tanke på hvilke skip vi evt. kan ta inn.
Utålmodige Skudenesbuer må nok smøre seg med tålmodighetskrem, og se frem mot vår og sommersesongen 2023.
Da håper vi å kunne ta det første skipet inn Nesagapet.
Vi er trygg på at de blir møtt av mange jublende og nysgjerrige skudenes- og karmøybuer, sier Eikje til SkudenesNytt.


Vil gi Skudeneshavn et løft

Vigleik Dueland, som er leder for Destinasjon Haugesund & Haugalandet, sier at enten man kommer sjøveien eller landveien vil den oppgraderte kaien gi Skudeneshavn et løft.
Kaien vil få innbydende beplantning, sitteplasser og god belysning.
– Viktig å tilby gode og fine fasiliteter for besøk som kommer sjøveien, men også som en naturlig inngang til gamle Skudeneshavn for turister som kommer i buss eller bil.
Dette prosjektet gir et godt utgangspunkt for satsning på mindre cruiseskip, og det vil forhåpentligvis gi cruiseturistene bedre tid til å virkelig bli kjent med perlen Skudeneshavn, sier Dueland
som nå ser frem til  at ” nye ferjekaien ”  ferdigstilles i løpet av høsten og kan ta imot turister og besøkende tidlig neste år.


Ingen cruiseskip i år

Ingen cruiseskip inn Nesagapet i år.
Neste år kan jublende skudenesbuer  forhåpentligvis ønske små cruiseskip og luksusyachter velkommen.
Bildet i saken viser NRK sin sommerbåt på veg inn mot kaien  2 juli 2013.

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer