Stortingsrepresentant Olaug Bollestad åpner Skudefestivalen

Festivalåpner

Skudefestivalen 2022 åpnes torsdag 30.juni av den folkekjære og munnrappe Olaug Bollestad. Bollestad representerer Rogalandsbenken på stortinget og uttaler selv: «-eg galgleda meg» til å foreta åpningen av Skudefestivalen to år etter at hun først hadde planlagt det. Bollestad med sin lune humor og sine kjappe kommentarer sammen med sin mann er også blitt TV kjendis i underholdningsprogrammet «Sofa» på TV2.

 

Festivalkunstner
Skudefestivalen har også hvert år utpekt sin egen festivalkunstner som har utstilling på «Bytunet» under festivalen. Det har vært vanlig med malende billedkunstnere, men dette året har kommiteen valgt en dame med fotoaparat og skarpt øye for naturens store og små under. Guro Sandsgaard er ei jente fra Åkra / Sevland som koser seg ute i naturen både lokalt og på reisefot. Guro deltar i konkurranser både nasjonalt og internasjonalt med bildene sine, og en sterk 3. plass med det norske landslaget i 27th FIAP Colour Biennial 2017  er til nå det beste resultatet.

 

Guro Sandsgaard

 

Guro har hatt flere separatutstillinger. Først i 2017 med tittelen «Å se det store i det små, og det små i det store» og høsten 2019 med tittelen «Nydelig knust». Begge disse utstillingene ble avholdt i galleriet i Kopervik Kulturhus.

Det er lyset og særlig det arktiske lyset som tiltrekkes Guro. Igjennom sine reiser både i Norge, og bl.a. til Island og Grønland har hun kunnet fange dette lyset. Men også på de korte reisene, ute i naturen på Haugalandet, blir gode og magiske øyeblikk fanget på bildebrikka.

Guro har et skarpt blikk for motivene og bruker motivene til å skape fantastiske bilder.

Hun er en modig og nysgjerrig fotograf, som igjennom sine bilder forteller historier på en varm og fin måte. Hennes følsomhet gjenspeiler seg i motivene, og hun fanger de små gylne øyeblikkene på mesterlig vis igjennom sin tålmodighet og sitt våkne blikk.

Skudefestivalen 2022 blir avholdt 30.juni – 3. juli og billettsalget starter på Ticketco 1. april!

Dette skriver Olav Torkelsen i Skudefestivalen i en pressemelding fredag formiddag.

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer