Tidligere pinsepastor Willy Berntzaa er død

Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger.
Du kan selv sende inn leserinnlegg til SkudenesNytt på epost her eller til inboksen på Facebooksiden.


Willy Berntzaa sovnet stille inn natt til lørdag 16. januar, i sitt hjem i Stavanger, etter kort tids sykeleie. Han ble 84 år gammel, og etterlater seg kone (Marit) og tre barn (Erniv, Ingeborg og Hallvard), svigerbarn og barnebarn.

Willy var oppvokst i Hauge i Dalane, og kom til Skudeneshavn første gang som taler på teltmøter sommeren 1978, arrangert av Pinsemenigheten Salem. Menigheten var da i full gang med bygging av nytt lokale på dugnad, og Willy ledet arbeidet med å legge skifer på taket om dagene. På kveldene talte og sang han i teltmøtene på Vågen ved Kanalen. Han ble deretter kalt til forstander i Salem, en tjeneste han hadde fra 1979 til 1987.

Etter ca 20 år som pastor i Lillehammer, kom Willy og Marit tilbake til Skudeneshavn og fikk da i flere år leie sitt tidligere hjem (pastorboligen) i Vardenbakken. Herfra kunne de delta i arbeidet på Salem og andre steder, og besøke barn og barnebarn i Stavanger. Der ble også deres neste hjem, en leilighet midt i Stavanger sentrum.

Willy ble godt kjent med mange i Skudeneshavn og i distriktet. Noen fikk også gleden av å møte han som “prest” i Turistkirken på Grand Canaria. Willy hadde et lunt og vinnende vesen, han var generøs og gavmild, og alltid interessert i å hjelpe andre både praktisk og åndelig. På talerstolen var han en mester til å formulere sitt budskap for å nå inn til hjertene hos sine tilhørere.

Willy Berntzaa begraves fra St. Johannes Kirke, Stavanger tirsdag 25. januar kl. 13.00. Fred over hans minne…

Påmelding til begravelsen her.

 

Willy Berntzaa (vareminnesider.no)

 

FOTO: Jan Thomassen

Skrevet av Jan Thomassen

 

 

Lokal annonse :

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer