Biblioteket lyser og kommunen betaler

I mange måneder, muligens flere år har man kunne se biblioteket lyse opp i vintermørket.
Hele døgnet, uansett dag så er det full belysning på inne på biblioteket.
Undertegnede har ved flere anledninger brukt tilbudet “Mer-Åpent” som innbærer at man ved hjelp av lånekortet og en pinkode kan låse seg inn når man ønsker det, selv utenom åpningstiden til biblioteket. Det kan være dagtid, kveldstid eller helg.
Uten særlig overdrivelse er de fleste av besøkene uten at man møter andre der, men likevell er det godt og varmt og full med lys på når du kommer inn døra.

Med de høye strømprisene som er nå, så er det litt underlig at Karmøy Kommune som drifter biblioteket ikke er mer bevist på dette.
Det er et ordtak som sier at man fyrer for kråkene, dersom man er uøkonomisk i for eksempel oppvarming.
I dette tilfelle kan de se ut som at Karmøy Kommune gjør akkurat dette.

SkudenesNytt har snakket med flere i Karmøy Kommune som har noe med dette å gjør.
John Einar Johannessen er avdelingsleder for byggforvaltning sone en og to i Karmøy kommune sier til SkudenesNytt at han vet at lyset står på mellom klokken 07 – 23 på grunn av bibliotekets “Mer-Åpent”-tilbud.
Jeg var ikke klar over at timeren hadde sviktet, slik at lyset ikke har skrudd seg av mellom klokken 23 og 07.
Nå har jeg kontaktet elektriker for å fikse dette, avslutter Johannessen før han takker for at de er gjort oppmerksom på dette.

Tor Martin Søndenå som er leder for bolig- og byggforvaltning Karmøy Kommune forteller at kommunen hele tiden jobber med å finne løsninger for å spare kommunale strømutgifter i de bygg som de har eller disponerer.
Etter klokken 23 så er biblioteket stengt, også for bruk av “Mer-Åpent”, og da burde alt lys bli automatisk slukket kort tid etter det.
Han sier videre at han ikke var klar over at det var slik ved biblioteket i Skudeneshavn, og at de nå har folk på saken for å fikse dette.

Biblioteksjef Hanne Mulelid var ikke klar over dette før undertegnede hadde gjort henne opmerksom på dette.
Hun har nå tatt kontakt med John Einar Johannssen for at han videre kontakte elektrikker som skal utbedre feilen.
Det er vanskeligere med bevegelsesensorer inne på bibliotek enn i andre bygg.
Her sitter folk i ro og leser eller studerer og da vil det være utfordrende om de må gå rundt eller veive med armene for at lyset ikke skal gå.
Men det skal ikke være lys på etter klokken 23, da er det noe galt.
Men nå håper vi at feilen blir fikset, for å spare strøm der vi kan, avslutter Hanne.

 

 

Lokal annonse :

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer