“Jeg vil ha samfunnsutvikling i mitt nærmiljø”

Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger.
Du kan selv sende inn leserinnlegg til SkudenesNytt på epost her eller til inboksen på Facebooksiden.


LESERINNLEGG:  Dette er et innlegget, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens meninger og holdninger.

Leser i siste leserinnlegg fra Berdinesen og Mikkelsen at nå er det avgjort. «Farvel, omkjøringsveien» som de så stolt skriver. I sitt innlegg har de argumentert for, som flere ganger før alle grunnene for at omkjøringsveien ikke skal gjennomføres. Og de skriver videre i sitt innlegg, at de skal gjøre det de kan for å stoppe denne veien.

Ønsker først og fremst å skryte litt av disse herremennene, for noe de er gode på så er det å få trenert viktige samferdselsprosjekter.

De bruker enormt med tid og ressurser på å se til at dette prosjektet, som er utredet og vedtatt flere ganger i ulike instanser.

Men det så jeg ikke klarer å ta inn over meg er: Hva er intensjonen?

For veiutbygging er samfunnsutvikling. Det er å tilrettelegge, å skape forutsigbarhet for samfunnet. For deg og meg. Vi kan sitte og si at vi burde før hatt 4-felts vei over Karmsundet. Og vi kan si at vi skulle hatt tunnel under Haugesund, slik vi kunne sluppet og kjørt gjennom den byen hver dag.

Men realiteten er at det er folkevalgte som tar avgjørelsene. Og alle politikere, uansett hvilket parti, ønsker det beste for de rundt seg. Om det lokalpolitikere eller stortingspolitikere, de ønsker løsninger som er de beste løsningene for flest mulig.

Og det handler om å utvikle samfunnet, å legge til rette for bedre arbeidsmarked. Bedre skoleveier, bedre oppvekstvilkår og bedre forutsigbarhet for samfunnet.

Om vi skrinlegger omkjøringsveien, om vi lar være å utvikle samfunnet. Så dreper vi rett og slett samfunnet. For ingen ønsker å bo på Karmøy når de bruker opp mot to timer hver vei til jobben på batterifabrikken i Tysvær. Eller 1,5 time til kontoret i Haugesund. Det er ikke interessant.

Så min mening er at vi har ansvarlige politikere som jobber for et samfunn som skal utvikle seg, og som skal bli det beste samfunnet å bo i.
Så om ikke alle skal ta bussen eller jogge til jobb, hva ønsker dere motstandere egentlig?

Jeg tror dere rett å slett ikke ønsker annet enn at Karmøy skal være helt likt som det har alltid vært. Men det er ikke alternativ. Vi som bor her, og som lever i samfunnet her ønsker å utvikle vårt nærmiljø. Respekter det, å let heller andre steder etter lyng og flaksende dyr som ingen trodde fantes.

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer