Lager til St.Hansfeiring for Skudenes-ungdommene

Helt fra starten av Fredtun var det viktig for daværende ildsjel Johan Lunde å arrangere St.Hansfeiring for ungdommene i Skudeneshavn.
Etter som årene har gått har det blitt mer og mer et familiearrangement i regi av Falnes Menighet.
Koronaen satte en brå stopper for dette.
Når nå koronareglene er som de er og vi får lov å ha inntil 200 personer utendørs, så var valget enkelt sier daglig leder Geir Sommerfeldt.
Da må vi få til noe for ungdommene.
Geir som også jobber på Skudenes Ungdomsskole har sett hvordan ungdommene har slitt seg gjennom uker og måneder med strenge regler og ulike tiltak.

Inviterer til fest
St.Hans-aften, onsdag 23.juni inviterer han alle elevene ved Skudenes ungdomsskole, samt de som går i 7.klasse og som skal begynne på Skudenes ungdomsskole til høsten til en kjekk kveld på Fredtun.
Arrangementer starter kl 19 og varer til midtnatt.
Dette er et samarbeid mellom Falnes Menighet, KRIK og Acta, sier Geir.
Her vil vi ha mange ulike aktiviteter utover kvelden som boblefotball, volleyball, stort bål, gratis utlodning, gratis grillmat og konsert med Mads Pedersen med band ut i de små nattetimer.
Geir forteller om bare positive sponsorer som stiller med grillmat, brus, gevinster, pengegaver til arrangementet og mye mer.
Alle som kommer går et gratislodd og av disse trekkes vinnerne.
Det er ikke slik små premier som du får hos tannlegen. Det er SUP-brett, Hooka-sko, kajakkurs for 2 ungdommer og mye mer, sier Geir entusiastisk.

Lager bål av 200 paller
At ungdommene og ungdomsarbeidet er viktig både for Geir og for Falnes Menighet er tydelig.
Flere ganger i uken tar Sommerfeldt med seg ungdommer til Fredtun for både praktiske oppgaver og for det sosiale.
Førstkommende mandag klokken 18 skal vi lage et stort bål av 200 paller som vi får levert til Fredtun, sier Geir og fortsetter å fortelle at ungdommer med å lager bålet, men om noen flere har lyst å være med så er det bare å komme.
En hemmelighetsfull Sommerfeldt sier han har mange ideer rundt ungdomsarbeidet han nå er i gang med, men han holder kortene tett til brystet foreløpig.

Om denne typen ungdomsarrangement vil bli en tradisjon hvert år slik som familiesamlingen av St.Hans-feiringen på Fredtun har blitt kan jeg ikke si noe om nå, avslutter Geir.

 

TOPPBILDE:
Øverst fra venstre: Hans Kristian Haakonsen, Oskar Sæle, Geir Sommerfeldt, Oda Sandhåland, Thomas Andreas Eng, Janne Kristine Eng.
Midterst rekke: Adrian Ådlandsvik, Stine Sofie Sommerfeldt, Sara S. Olsen, Alf Georg Sommerfeldt, Jostein Berge.
Første rekke: Linnea Eng, Emilie Aase, Martine Sommerfeldt, Elin Grindhaug.

Du vil kanskje lese...