Frivilligsentralene på Karmøy trenger frivillige til nytt og spennende prosjekt

Nord- og Sør-Karmøy frivilligsentral IOGT jobber i disse dager med å starte opp et nytt prosjekt, hvor de trenger deg med et engasjement og hjerte for lokalsamfunnet.
Fadderordningen “Aktivitet for Alle Karmøy” har som formål å fremme, oppfordre og legge til rette for at barn og unge skal delta i fritidsaktiviteter, forteller Alf Dale Wold og Silje Sjøen ved Nord-Karmøy Frivilligsentral.

Barnekonvensjonen har slått fast at alle barn og unge har rett til fritid og lek, uansett hvem de er og hvor de bor.
Fritidsaktiviteter er viktige oppvekstarenaer, som forebygger ensomhet og utenforskap, sier Linda Thorsvik ved Sør-Karmøy Frivilligsentral.
Derfor er det viktig med tiltak som er med på å bidra til å gi alle barn og unge muligheter til å delta i fritidsaktiviteter, uten at hindringer som tilrettelegging, penger, språk, transport og fordommer kommer i veien.

Fadderordningens hovedfokus er å bidra til at barn og unge kommer i kontakt med etablerte fritidstilbud.
Karmøy kommune er en stor kommune, med tre byer og flere utkanter, som igjen gir et stort mangfold av tilbud innen idrett, kultur og kreativitet.

Faddere skal kobles til bruker ut fra interesser og behov, med et overordnet mål om å få barn og unge ut i aktivitet.
De som melder seg som faddere deltar på kurs og erfaringssamlinger for å sørge for at de har god kjennskap til de ulike aktivitetene og hvordan de på best mulig vis kan legge til rette for den enkelt, sier Alf Dale Wold.

Hva en fadder skal hjelpe til med vil variere fra person til person.
Noen kan ha behov for transport til og fra aktivitet, mens andre kan ha behov for økt aktivitetskompetanse.
Det kan bety kunnskap om selve aktiviteten eller om de sosiale normene på arenaen.
Noen trenger kanskje også hjelp med å orientere seg i alle de ulike lagene, foreningene og organisasjonen som Karmøy kommune har å by på.

Vil du være med som frivillig i prosjektet Aktivitet for alle Karmøy? Ta kontakt med frivilligsentralene på nordkarmoyfrivilligsentral@iogt.no

Du kan også nå oss på telefon.
Alf Dale Wold, 926 60 170
Linda Thorsvik, 975 15 265

 

 

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.