Helsenorge advarer mot svindelforsøk

Mandag formiddag meldte alle de største mediehusene i landet at helsenettstedet som formidler informasjon fra myndighetene til innbyggere og pasienter i Norge sender ut eposter og tekstmeldinger som omhandler en utbetaling, der mottakeren visst nok skal ha få refundert et beløp.
Så bes brukeren om å trykke på en link for å fylle ut refusjonsskjemaet.
Helsenorge vil aldri be om kredittkortinformasjon og sikkerhetskoder via sms eller e-post.
Epostene og tekstmeldingene ikke må besvares, men slettes umiddelbart, skriver dem på sin nettside.

I følge helsenorge.no prøver tekstmeldingene og epostene å svindle til seg navn og kredittkortinformasjon.
Meldingene på epost og sms inneholder en lenke som går til en falsk nettside som utgir seg for å være ID-porten som er påloggingssiden til helsenorge, skriver nettstedet.

“Helsenorge ber deg aldri om kredittkortinformasjon eller passord og koder i en henvendelse. Har du oppgitt kort- eller kontoinformasjon, sperr kort og konti umiddelbart.”
Her finner du våre råd for sikkerhet på nett

Dette må folk gjøre hvis de har mottatt forsøk på e-post-svindel:
– Ikke oppgi noe av informasjonen det bes om, og la vær å svare på sms eller e-post som man er usikker på. Trykk ikke på lenker eller vedlegg, men slett e-posten.
– Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig.

 

 

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.