Kommunen fører tilsyn med personer i karantene

Karmøy kommune  gjennomfører fortløpende tilsyn for å se til at personer som har vært på reise overholder karanteneplikten når de kommer til kommunen. Målet er å redusere importsmitte og smittespredning.

Arbeidstakere fra utlandet som bor og jobber i kommunen, eller karmøybuer som jobber utenlands, må alle i karantene når de kommer hjem.

-Vi har gjennomført rundt 30 tilsyn og resultatene er bra, så langt er karantenereglene overholdt, sier Jan Geir Hessen.
Han har tidligere arbeidet som leder for spaning- og etterretning i politiet og gjør nytte av denne erfaringen i arbeidet med tilsyn.

-Jeg har tilgang til et innreiseregister som viser hvor mange som kommer og hvor de skal bo.
Et nasjonalt kontrollsenter kontakter innreisende, de som det er utfordrende å få kontakt med følges opp lokalt med tilsyn, sier Hessen. Tilsynene er et viktig verktøy for å redusere smittespredning.

Alle som kommer inn i landet blir kontrollert på grensen. De som har vært på en «unødvendig reise» må til karantenehotell (i Haugesund) og betale for oppholdet selv.
Andre som har vært på «nødvendige reise» er det et kommunalt ansvar å følge opp med tilsyn.
Det er viktig at de som har vært på reise bor slik at de ikke smitter andre.
De må ha tilgang tilgang til eget rom og bad, samt overholde to meters regelen om de bor på egen bopel.

 

-Jeg oppsøker og ringer de som er i karantene og ser at de er på den adressen de har oppgitt ved innreise, og at fasilitetene er tilrettelagt for karanteneopphold, sier Hessen.
Han har et samarbeid med både Arbeidstilsyn og politi i arbeidet med å sikre at smittevernreglene blir overholdt.

Dette skriver Karmøy Kommune på sin nettside fredag formiddag.

 

 

 

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.