Dagens ord for Påskeaften (VIDEO)

Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir utrykk for skribentens meninger og holdninger.
Du kan selv sende inn leserinnlegg til SkudenesNytt på epost her eller til inboksen på Facebooksiden.


Det er sabbat og Jesus hviler i graven – Markus 15,47-16,1

Bli med meg inn i disippelflokken den lørdagen i Jerusalem.

Fredag ettermiddag var noen av kvinnene i vårt følge vitne til hvor Jesus ble gravlagt. Til vår overraskelse var det en av rådsherrene, Josef fra Arimatea, som sørget for å få Jesus gravlagt i en ny klippegrav som han hadde bekostet for sin familie. Det hele skjedde i hast før sabbaten tok til rett etter solnedgang fredag og en stor stein ble rullet for åpningen.

For de andre pilegrimene i og rundt Jerusalem er sabbatskvelden en feiring i fred og ro sammen med familie og venner, men for oss er den ulidelig denne gangen. Vi er redde for angiveri. De har nettopp korsfestet vår Herre og Mester. Står vi nå for tur? Tempelvaktene er jøder og vil nok ikke bryte sabbaten, men hva med de romerske soldatene? I deres øyne er vi en sikkerhetsrisiko. Mulige opprørere. Ja, vi tenkte jo slik selv en tid. At Jesus var en messiansk konge. En som skulle fri oss fra romerne og skape et selvstendig fredsrike. Nå er det som en fjern ønskedrøm. Er det i det hele noen vei videre for oss som har satset alt i 3 år nå på denne Jesus fra Nasaret?

Da sabbaten går mot slutten lørdag ettermiddag gjør noen av kvinnene i vårt følge seg klare til å gå ut for å handle. De vil kjøpe noen velluktende oljer slik at de kan gå ut til graven søndag morgen. De håper å få mulighet til å salve Jesu kropp etter våre jødiske skikker. Vi liker ikke tanken. De kan røpe skjulestedet vårt. Da sabbaten er over etter solnedgang går de likevel ut og handler på lørdagskvelden. Modig? Ja, men uforsiktig! Hva skal det nå være godt for? Jesus er død og alt er jo tapt uansett!

 

Noen tanker fra sokneprest Jon Sverre Servan

Se også filmsnutten «Dagens ord for Påskeaften» (spilt inn på Fredtun).
Foto og regi v/ Rune Richardsen og ord v/Jon Sverre Servan.

Det kommer nye dagens ord og en ny filmsnutt på 1.Påskedag.

 

 

Del dette:
Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...