Overfylte søppeldunker – hvem har ansvaret ?

Den siste tiden har debatten rundt hundeeiere som ikke plukker opp etter hunden rast på ulike grupper og sider på sosiale medier.
Leder i Karmøy Hundeklubb Laila Stava Rasmussen sier at hundeklubben har tidligere hatt ansvar for vedlikehold og tømming av noen søppelkasser i området rundt Almanamyrvannet i Skudeneshavn, men ikke nå lengre.

Rasmussen stiller også spørsmål om det ikke burde være kommunen sitt ansvar slik de gjør det ved turstier andre steder på Karmøy.

Dette er dunker som Almanamyr Velforening i sin tid har satt opp.
Laila Stava Rasmussen henviser undertegnede videre til Alamanamyr Velforening og sier samtidig at hun ikke var klar over problemet med overfylte bossdunker i Skudeneshavnområdet.
Jeg håper den eller de som har ansvaret for tømmingen skal få ordnet opp.
Geir Sommerfeldt som for mange år siden var med i Almanamyr Velforening bekrefter at det var de som fikk satt opp dunkene, men at det da var hundeklubben som skulle ha ansvaret for å tømme dem.
Sommerfeldt sier også at etter det han kjenner til så eksisterer velforeningen ikke lenger. Den er flere år siden den ble lagt ned.

Enten må noen ta ansvar, eller tas dunkene ned
Geir Sommerfeldt sier onsdag kveld han vil ta runden enten onsdag eller torsdag og tømme de aktuelle bosskassene for å fikse opp i et akutt problem.
Han sier også at han vil undersøke om det er noen andre som kan overta ansvaret for tømmingen i fremtiden. Enten private, en forening/lag eller kommunen.
Om ingen vil ta dette ansvaret ser Sommerfeldt ikke annen løsning enn å ta ned bossdunkene, og hundeeiere og andre må ta søppelet med seg hjem.

Rasmussen sier at hundeklubben nå vil fjerne navnelappene sine på dunkene, da de ikke ønsker å ha noe mer med dem å gjøre.

Jeg oppfordrer alle hundeeiere som går tur med sin firbente venn om å plukke opp etter den.
Om det er fullt i bossdunkene, ta med posen og kast den hjemme eller i en dunk som har plass, ikke kaste den sorte posen i naturen, avslutter Laila Stava Rasmussen.

 

 

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.