Vil lage offentlige hurtigladere for elbiler i Skudeneshavn

Mandag 14. desember og tirsdag 15. desember hadde kommunestyret årets siste møte.
En av sakene som ble tatt opp da var Karmøy kommunes budsjett og tiltak spesielt for Skudeneshavn.

Da kommunestyret vedtok budsjett og økonomiplan tirsdag kveld var dette inkludert 2 verbalpunkt rundt styrking av reiselivet i Skudeneshavn.
Næringsforeningen og lokale reiselivsaktører har det siste året spilt inn behov for flere offentlige toaletter og hurtigladere for alle typer el-biler i Skudeneshavn.
Disse innspillene ønsker vi å imøtekomme for ytterligere å støtte opp om satsningen rundt Skudeneshavn og Karmøy som reiselivsdestinasjon, sier varaordfører Alf Magne Grindhaug til SkudenesNytt.

Følgende verbalpunkter ble fremsatt av Alf Magne Grindhaug, og vedtatt av kommunestyret:

Næring/reiseliv:
Stadig flere turister besøker våre turistmål med elbil. Kommunestyret ber rådmann finne løsning slik at det kan tilbys allmenn tilgjengelig hurtiglademulighet for alle typer elbiler.
I første omgang prioriteres «sommerbyen» Skudeneshavn.

Reiseliv:
Med en stadig økning i turisme til kommunen erfarer vi at det er behov for flere offentlige toaletter i tilknytning til gamle Skudeneshavn.
Kommunestyret ber derfor rådmann i samarbeid med næringsforening og reiselivsaktørene i byen om å finne løsning for å øke antallet offentlige toaletter.

 

Prosessen videre vil nå bli at kommunens fagfolk sammen med næringsforeningen og reiselivsaktørene vil arbeide med å finne en løsning.
Når dette arbeidet starter og vil stå ferdig kan ikke Karmøy Kommune si noe mer om på nåværende tidspunkt.

 

 

 

Du vil kanskje lese...