Lei av å fiske opp sykler

Det hele startet for en del uker siden.
Geir Simonsen i Skudeneshavn båtforening var utenfor foreningens hus i sentrum i Skudeneshavn da han fikk et tips om at 3 rister som skal ligge over noen dreneringsrenner på bakken var fjernet.
Etter over 30 års dugnadsdrift av båtforeningen har han observert at det med ulike sykluser så er det enkelte personer som driver hærverk, men det er en stund siden nå.

– Jeg gikk litt rundt huset for å se etter ristene, da jeg så en av dem i sjøen utenfor båtforeningen. Samtidig så jeg flere sykler på bunn, sier Geir.

Simonsen fikk skaffet en kraftig magnet og fikk berget syklene og risten på land.
En nabo til foreningen hadde også funnet en rist i sjøen.
Ristene ble lagt på plass og syklene ble satt til sides, bilde av dem ble del på Facebook i håp om at eier skulle melde seg. Ingenting skjedde.

Her mangler det rister.

 

I mellomtiden hadde båtforeningen vært i kontakt med kommunen for å be dem om å hente og ta inn en del benker og utemøbler for vinterlagring, da de ikke ønsket at det skulle bli et samlingsted utenfor foreningens hus. Avtalen var at kommunen skulle ta med seg syklene når de hentet benkene.

En ukes tid senere var Geir tilbake ved foreningen, syklene og ristene var borte, mens bordene fortsatt stod der.
Nok en gang var syklene og ristene havnet i sjøen, på samme plass.
Nå var det også kommet enda en sykkel.
Frem med magnet og dregg igjen for å få dette på land.

Som om det ikke var nok med 2 ganger, så har altså noen for et par dager siden igjen kastet syklene og ristene på sjøen.
En oppgitt Geir sier nå får det være nok. Nå får de bare ligge til våren.
At noen gjør en barnestrek og kaster noe i sjøen en gang kan jeg se mellom fingrene med, men når det nå har skjedd for tredje gang så er det direkte hærverk.
Nå båtforeningen han sett seg lei, og at at de nå er i gang med å montere kamera rundt bygget.

 

 

 

Du vil kanskje lese...