Vaksine mot Covid-19 blir gratis

Når vaksinene mot Covid-19 er klar vil den bli gratis for befolkningen.
Regjeringen vil dekke kommunenes kostnader til å gjennomfører vaksinasjoner av de som bor eller oppholder seg i kommunene.

– Vi håper å tilby vaksiner tidlig i 2021, når legemiddelmyndighetene har gitt sin godkjenning, sa helseminister Bent Høie i sin redegjørelse om coronasituasjonen for Stortinget tirsdag.

– Vi ønsker at flest mulig skal få tilbud om sikker og effektiv vaksine. Derfor vil vaksinasjon bli gratis. Regjeringens hovedprioritet i vaksinearbeidet er å kunne tilby tidlig vaksinering av hele den voksne befolkningen for å redusere alvorlig sykdom og død, og forebygge smittespredning, sier statsminister Erna Solberg.

FHI mener at vaksinen bør være gratis fordi gevinsten av vaksinasjon ikke bare tilfaller den enkelte vaksinerte, men også kommune staten og virksomheter som etter hvert vil få mindre økonomiske ulemper ved restriksjoner på samfunnslivet.

 

 

Du vil kanskje lese...