Nesten dobbelt så dyrt som først antatt

Førstkommende mandag skal rådmannens forslag om å øke budsjettrammen for oppgraderingen av brannstasjonen i Skudeneshavn fra 8,2 millioner til 14,5 millioner opp i Kommunestyret i Karmøy.

Ved gjennomføring av anbudskonkurranse i prosjektet viser det seg at tilbudene ligger høyere enn de tidlige estimatene som lå til grunn for den vedtatte rammen til prosjektet.
Budsjettrammen må derfor økes til 14,5 millioner kroner for at prosjektet skal kunne gjennomføres som prosjektert.
Anbudskonkurranse er avholdt og lavbydere vedstår sine tilbud til 1. oktober 2020 i påvente av politisk sak om økning av rammen til prosjektet, skriver rådmannen i sakspapirene til kommunestyret.

Brannstasjonen i Skudeneshavn er den eneste av dagens stasjoner som skal bestå videre etter at nye stasjoner på Raglamyr og Vea blir etablert.
Bygget er i en såpass dårlig befatning at det er vanskelig å etablere tilfredsstillende garderobeforhold i eksisterende bygningsmasse.
Det er derfor vurdert som mest hensiktsmessig å rive den eldste delen av bygget og føre denne opp på ny.

Etter at arbeidstilsynet gjennomførte tilsyn ved brannstasjonene i Karmøy 2017 ble det gitt pålegg om å gjennomføre midlertidige og permanente tiltak for å redusere kjemisk helsefare knyttet til
brannrøyk og sot.
Dette innebærer blant annet å etablere garderober med ren og skitten sone, samt etablering av ventilasjon i vognhall.

De økte kostnadene føres på budsjettene for 2020 og 2021 under kategorien «Mindre oppgraderinger av bygg og anlegg».

 

 

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.