Solstad og Westcon jobber sammen mot en grønnere fremtid

Solstad Offshore ASA og Westcon Power & Automation As har signert en samarbeidsavtale for å videreutvikle miljømessige og bærekraftige teknologier.
De siste årene har Solstad installert hybridpakker med grønt batteri ombord på 7 fartøy og lagt til rette for at flere fartøyer kan koble til landstrøm.
Dette bidrar til lavere fartøyutslipp og reduserer vårt fotavtrykk på miljøet. Westcon Power & Automation AS har vært en pålitelig partner for mange av disse prosjektene, og for å styrke vårt samarbeid ytterligere er en rammeavtale nå på plass.

“Solstads reise for å bli karbonnøytral innen 2050 er et skritt nærmere med denne avtalen.” sier Tor Inge Dale, driftssjef i Solstad.
Med mer enn 100 moderne skip er Solstad Offshore et av de største, grønneste og mest dyktige offshore rederiene i verden.
Flåten og kompetansen gir våre partnere i offshore energiindustrien den operasjonelle kraften, sikkerheten og påliteligheten de trenger for å utvide virksomheten, men med lavest mulig miljøpåvirkning. Størrelsen på flåten gjør det mulig for Solstad Offshore å utnytte beste praksisinnovasjoner og overføre praksis til andre fartøyer.

– Å nå klimanøytral virksomhet innen 2050 er et ambisiøst mål. Hittil i år har vi oppnådd en avkarbonisering på 20%, og vi vurderer kontinuerlig forbedringstiltak gjennom vårt bærekraftsprogram. Denne rammeavtalen er et springbrett for å nå vårt mål, inkludert FNs mål for bærekraftig utvikling 13 – Klimahandling. ” sier Tor Inge Dale.

Westcon Power & Automation AS er en verdensledende systemleverandør av hybrid- og helelektriske løsninger. Vi jobber tett med designere, kunder og partnere for å redusere drivstofforbruk og utslipp for å sikre en bærekraftig energifremtid.

“Vårt forretningsmål er å være en av lederne for grønne bærekraftige løsninger for energi- og maritim industri. Vi er veldig stolte av å samarbeide tett med Solstad og ser frem til å bidra med innovative løsninger for å redusere utslippene og redusere miljøavtrykket, sier Gunvald Mortvedt, administrerende direktør i Westcon Power & Automation AS.

Solstad Offshore ASA har gjennom mer enn 50 år opparbeidet seg en sterk global tilstedeværelse i offshore energimarkedet gjennom hovedkontoret i Skudeneshavn, Norge og 9 avdelingskontorer i 8 land. Selskapet består av 3 800 erfarent personell og mer enn 100 moderne fartøy.

Dette skriver Solstad i en pressemelding mandag ettermiddag.

 

 

Du vil kanskje lese...