Lanserer ny app for e-bøker og lydbøker

Bibliotekene i Rogaland lanserer ny app for e-bøker og lydbøker

1. april kan lånere ved alle folkebibliotek i Rogaland laste ned den nye ebok- og lydbokappen Allbok.

Bibliotekene på Haugalandet er fornøyde med å kunne presentere en ny løsning for sine lånere.

* «Nå som alle bibliotek i Norge er stengt, er etterspørselen etter ebøker større enn noen gang. Derfor er det ekstra kjekt at vi kan tilby våre lånere en helt ny ebok-app rett før alle skal ha hjemmepåske» sier biblioteksjef Hanne Mulelid på Karmøy folkebibliotek.

Ebok-appen Allbok er utviklet av Bokbasen, og fra og med onsdag 1. april vil det ikke lenger være mulig å låne nye bøker i eBokBib.
Lånerne kan likevel lese ferdig det de allerede har lånt.

Samtidig med denne lanseringen, oppgraderes eboksamlingen ved hjelp av den digitale krisepakken Nasjonalbiblioteket lanserte noen dager etter at bibliotekene stengte. Målet med krisepakken var å gi bibliotekene bedre mulighet til å møte det digitale behovet i unntakstilstanden vi nå befinner oss i.

* «Folk sender stadig inn nye innkjøpsønsker», sier biblioteksjef i Tysvær, Lillian Rushfeldt. Tysvær er ansvarlige for å kjøpe inn alle lydbøkene i appen.
«Etter 12. mars har vi kjøpt inn så å si alle ebøker folk etterspør.»

Appen støtter flere ulike e- og lydbokformater. Allbok muliggjør også at lånerne kan lese rikt illustrerte barnebøker.

* «eBokBib var først og fremst en ebok-app for voksne. Med Allbok håper vi at vi også kan gi barn et bedre digitalt tilbud.», sier Marianne Hirzel, biblioteksjef i Haugesund.

Allbok finnes som app for både iOS og Android og kan lastes ned fra App store eller Google Play.
I tillegg til å kunne låne og lese bøker på telefon og nettbrett kan låneren også velge å lese bøkene rett i nettleseren på www.allbok.no

Slik låner du norske e-bøker og lydbøker med appen Allbok

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...