Selger tangenter for nytt flygel

Menighetsrådet i Falnes kirke ønsker å ha DEG med på spleiselaget når de vil investere i et flott, nytt flygel til Falnes kirke.
Kantor Lars Inge Tjøstheim forteller til SkudenesNytt at kirken nå har et over 50 år gammel piano som er veldig slitt og modent for utskifting.
Et nytt, godt piano vil koste mellom 100-200.000 kroner.
Nå har jeg lagt frem for menighetsrådet et forslag om at menigheten og kirka heller tar steget fullt ut og kjøper et godt flygel, sier Tjøstheim.

Leder i menighetsrådet, Geir Dale, er veldig positiv til investeringen og sier det vil være positivt for alle anledninger som bryllup, begravelser, gudstjenester og ikke minst konserter.
Dette er noe Skudeneshavn og innbyggerne her vil kunne ha glede av i mange tiår fremover.
Det er jo ikke alle sanger eller anledninger det passer med kirkeorgelet, skyter Lars Inge inn.

Klangen fra et godt og passelig stort flygel vil fylle kirkerommet på en helt annen måte enn det et vanlig piano klarer.
Sammen med den gode akustikken og det utvida korpartiet fremme i kirka, vil Falnes kirke stå frem som en svært god konsertkirke, forteller en entusiastisk kantor før han fortsetter å fortelle videre.

– I slutten på februar var jeg en tur i Oslo der han besøkte ulike forhandlere og fikk prøvespilt flere ulike flygel.
Etter å ha prøvd ulike modeller fra ulike produsenter føler jeg meg trygg på å anbefale et Bechstein Academy 228, til en pris 570.000 kr inkludert moms.
Dette er et flygel av svært høy kvalitet, med mye klang og store nyanser. Selv store konsertpianister ville vært fornøyd dette, tror jeg.


Finansieres ved salg av tangenter
Geir og Lars Inge forteller videre om hvordan de ser for seg at dette skal finansieres.
– Vi ser for oss at vi kan “selge” de 88-tangentene for 3.000 stk, sier Geir og forteller videre at menighetsrådet kan bevilge 100.000 kroner.
Resten håper vi at bedrifter vil kunne hjelpe til med sponsing/gaver.
Om vi manglet litt til slutt, er det en mulighet for å ta opp et lite lån.
– Vi ser for oss en innvielsekonsert i starten av november der inntektene fra billettsalget går til å finansiere det som måtte gjenstå av kjøpesummen.

Startskuddet for “salget” av tangenter vil starte 22.mars etter T-messen (familiegudstjeneste) og foregå frem til og med Skudenesdagene.
Vi håper å kunne bestille instrumentet i løpet av mai-juni i år om vi har fått solgt tilstrekkelig med tangenter, avslutter Lars Inge.

Ønsker du å bidra med å kjøpe en tangent eller flere så ta kontakt med Lars Inge på epost eller telefon.
lars.inge.tjostheim@karmoykirken.no  /  954 40 869


Denne saken er også publisert i menighetsbladet som kommer ut i disse dager.

Saken ble skrevet før koronapandemien brøt ut, så det kan være tekst som ikke stemmer helt på grunn av dette, vi beklager dette.

 

 

Du vil kanskje lese...