Foreldre slipper å betale for koronastengte barnehager og SFO

Foreldre slipper å betale for barnehage og SFO så lenge tilbudet er stengt på grunn av koronautbruddet, opplyser kunnskapsminister Guri Melby (V).

Barnehagene og skolene er stengt på grunn av virusutbruddet. Dette har økonomiske konsekvenser for både barnehager og foreldre, men nå har regjeringen bestemt at foreldre skal slippe å betale, og at barnehagene skal få dekket bortfallet av foreldrebetaling.

Barnehagene skal videre få utbetalt det vanlige tilskuddet fra kommunen.

– Dette vil gi barnehagene og SFO i offentlige skoler økonomiske rammevilkår som er stabile, og jeg forventer at vi unngår permitteringer. Dersom noen barnehager likevel skulle permittere ansatte, vil kompensasjon og tilskudd bli avkortet, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Tiltaket vil koste regjeringen rundt 1 milliard kroner i måneden så lenge barnehagene og skolene er stengt, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.
Til tross for stengte barnehager og skoler har skole- og barnehageeiere ansvar for å gi et tilbud til barn som har foreldre som har jobber som er definert som kritiske samfunnsfunksjoner.

Vil gjøre avregning fra 13 mars og frem til SFO åpner igjen.
Sten Inge Thorshaug ved Sørhåland barneskole skriver på skolen nettside følgende:
– Siden faktura for mars måned allerede er utsendt vil innbetalingen denne måneden gå som normalt.
Skolen vil avregne fratrekket av manglende SFO tilbud på neste faktura i april. Fratrekket vil gjelde fra fredag 13 mars og frem til SFO åpner igjen.

Det lyktes ikke SkudenesNytt å få en kommentar Skudeneshavn skole eller noen av barnehagene.
Regner med det en noenlunde samme praksis hos dem.

 

 

Du vil kanskje lese...

Translate »