Solstad seiler i medvind

Solstad Offshore ASA har inngått en kontrakt med selskapet Woodside om levering av seks fartøy, hvorav to er ankerhåndteringsskip og fire er PSV`er, for å levere marine tjenester for flere borekampanjer i australske farvann som starter i desember 2019.
Normand Saracen, Far Senator, Normand Leader, Normand Skimmer, Normand Swan og Far Seeker vil bli inngått kontrakt med Woodside i en samlet fast periode på 1100 fartøy-dager, og Woodside har tilgang til ytterligere kombinert totalt 3000 valgfrie fartøy-dager.

Normand Leader, en dual-fuel-drevet PSV, vil bli mobilisert fra Nordsjøen til Australia og hun vil bli operert i LNG-modus i løpet av charterperioden sin på North West Shelf som støtter Woodsides ‘Green Corridor Initiative.’

Disse kontraktstildelingene er unike i omfang og volum og vitner om Woodsides forpliktelse til å utvikle nye måter å jobbe for å støtte Burrup Hub-visjonen.
Solstad-administrerende direktør Lars Peder Solstad uttalte: ”Dette er et spennende samarbeid som støtter både Woodside og Solstad lave utslippsstrategi, samtidig som det gir en omfattende fartøyspakke bestående av seks fartøyer av høy kvalitet fra en enkelt Marine Partner.

Vi vil takke Woodside for denne unike muligheten, og vi ser frem til en trygg og effektiv kampanje.
Forberedelsene er allerede startet for den betydelige mobiliseringskampanjen som kreves for å bli fullført i forkant av offshore-start senere i år.
– Vi har en veldig travel forberedelsesperiode foran oss de kommende månedene, som allerede har startet av for alvor. Å mobilisere seks fartøyer for en enkelt kampanje er noe en sjåføroperatør sjelden må gjøre, så hovedfokuset vårt er at vi planlegger nøye og utfører trygt, sier administrerende direktør for Solstad Offshore Asia Pacific, Keith Soutar.

Dette skriver Solstad i en pressemelding fredag formiddag.

 

 

Du vil kanskje lese...

Translate »