Øvelse med nye redningshelikopter

Mandag formiddag driver Hovedredningssentralen Sør-Norge å testflyr nye redningshelikopter over et større område mellom Haugesund og Stavanger.
Jeg kan avkrefte at det er snakk om en redningsaksjon, det er kun øvelse for at mannskapene våre skal bli kjent med de nye helikoptrene og nytt navigasjonsutstyr.
Helikopteret det er snakk om kan minne mye om Seaking 330, men det er snakk om en ny type helikopter som skal erstatte SeaKing 330 i løpet av 2020, forklarer HRS på telefon til SkudenesNytt.

Prosjektet med de nye helikoptrene er kalt NAWSARH-prosjektet (Norwegian All Weather Search And Rescue Helicopter) som er Justis- og beredskapsdepartementets anskaffelsesprosjekt for nye redningshelikoptre.
Prosjektet startet opp 25. oktober 2007 med mål om at alle Sea King-helikoptrene skal være erstattet med nye, tidsmessige redningshelikoptre innen 2020.
19. desember 2013 ble det underskrevet kontrakt mellom AgustaWestland og regjeringen om kjøp av 16 helikoptre av typen AgustaWestland AW101, som i 2016 skiftet navn til Finmeccanica AW101.

 

 

Du vil kanskje lese...

Translate »