Stengt hundegården midlertidig

Karmøy Hundeklubb har nå midlertidig stengt sine områder i Skudeneshavn og på Avaldsnes.
Den vil forbli låst til årsak til den mystiske sykdom er sprer seg blant hunder er funnet og det er gitt klarsignal for gjenåpning fra Norsk Kennel Klubb og Mattilsynet, forklarer Håkon Jespersen til SkudenesNytt. Jeg kjenner ikke til noen tilfeller her som med hunder som er syke, sier Jespersen.

– Vi gikk ut på med melding før helgen om at dersom hundene blodig diaré så må de ikke ta hunden inn på klinikken.
Vi ønsker at de ringer oss slik at vi kan dra hjem til dem å sjekke og behandle, sier dyrlege Tore Hausken ved Hausken Dyreklinikk på Åkra på telefon.

 

MATTILSYNET HAR MOTTATT MELDINGER OM FIRE NYE SYKE HUNDER
Kilde:  NTB

Mattilsynet har mottatt meldinger om fire nye syke hunder med lignende sykdomssymptomer. Mandag skal to nye hunder obduseres.

– Siden søndag har Mattilsynet mottatt fire meldinger om enkeltstående tilfeller av hunder som har lignende symptomer på sykdom. En av hundene døde før den ankom til veterinærklinikk, sier

Ole-Herman Tronerud, seniorrådgiver og veterinær ved seksjon dyrehelse i Mattilsynet, til NTB.
Tilfellene er fra Oslo, Akershus og Sogn og Fjordane. Tronerud opplyser at Mattilsynet i tillegg har mottatt noen meldinger om hunder med mer moderate symptomer.

– Det er viktig å huske på at disse symptomene ikke er uvanlige hos hunder. Så vidt vi har oversikt over, er det ikke er noen unormal forekomst av symptomene andre steder enn i Oslo-området, sier veterinæren.

Til nå er ni hunder obdusert ved Veterinærinstituttet. Mandag blir ytterligere to obdusert.
Resultatene fra de to hundene som ble obdusert søndag, er ventet tidligst i 16-tiden mandag, opplyser kommunikasjonsdirektør Asle Haukaas ved Veterinærinstituttet til NTB.
Fram til søndag var minst 25 hunder registrert døde i Norge etter å ha hatt blodig diaré den siste tiden.

 

 

Du vil kanskje lese...Translate »