Vil samle kunstnere og næringsliv for endringer i positiv retning

Vi er en liten gruppering av kreative sjeler i og rundt Skudeneshavn som møtes 3-4 ganger per år.
Dette året, som er jubileumsår for etableringen av kunst- og håndverkhøgskolen Bauhaus i 1919, har vi planlagt en foredragsserie en gang per måned fra august til desember for å markere 100-års jubileumet også her i Skudeneshavn, skriver Eli Margrete Stølsvik i Blondefabrikken i en epost til SkudenesNytt.

I går, tirsdag 6.august, gjennomførte vi den første samlingen hvor deltakerne ble kjent med Bauhaus’ filosofi om å linke kunstnere og næringsliv for å få til endringer i positiv retning.
Jeg ga en presentasjon om Bauhaus og Hilda Hillesland fortalte om sin jubileumsutstilling og sin kreative utfoldelse.
Det var ca. 25 mennesker samlet i Blondefabrikken, men vi så ingen som tilhørte næringsforeningen der.
Vi ønsker derfor å arrangere en tilsvarende samling hvor vi spesielt inviterer næringslivet inkludert handelsstanden, avslutter Stølsvik.

 

Litt fakta om Bauhaus
Bauhaus var en tysk høyskole for formgivning og anvendt arkitektur grunnlagt av Walter Gropius. Skolen eksisterte fra 1919 til den ble stengt av nazistene i 1933.
Bauhaus var basert på et tett samarbeid mellom ingeniører, arkitekter og bildende kunstnere (blant andre Paul Klee og Vasilij Kandinskij) og dessuten representanter for andre kunstarter. Sammen skulle de utvikle et dypere kjennskap til de kunstneriske uttrykksmidler. Skolen var et eksperiment, typisk for tidens trang til ny orientering.

 

 

Du vil kanskje lese...