LESERINNLEGG: De eldre fortjener god mat

Av Rune Midtun, Ordførerkandidat Karmøy Fremskrittsparti

Mange kommuner lager i dag maten på industrialiserte sentralkjøkken. Enkelte kommuner bestiller maten fra helt andre deler av landet. Dette fører ofte til lite appetittlig mat.
Rune Midtun fra Karmøy FrP er glad for at FrP i regjering nå subsidierer kommuner som vil flytte kjøkkenet tilbake til sykehjemmene.

  • Nærhet til matlagingen og matlukt som varsler at det snart er middag er viktig for de eldres trivsel. Matglede er livsglede.
  • FrP-regjeringen gir nå kommunene muligheten til å flytte kjøkkenet «hjem» til institusjonene, og tar halve regningen. Dette vil være et viktig løft for de eldre i Karmøy
  • Dette gir også eldre mulighet for å bidra i matlagingen om det er ønskelig og helsen tillater det. Det er viktig for eldre på institusjon å spise næringsrik, smakfull og god mat.

Den nye ordningen fra regjeringen administreres av Eldre- og Folkehelseminister Sylvi Listhaug (FrP). Kommunene har mulighet til å få utbetalt støtte allerede fra 1. oktober.
Kommuner kan søke om midler til renovering, bygging eller gjenetablering av kjøkken på sykehjem, og staten betaler 50 prosent av regningen. I tillegg slipper kommunen å betale moms.

  • FrP gikk til valg på å gi de eldre mer appetittlig og næringsrik mat. Nå leverer vi på dette valgkampløftet, men for å få midlene må Karmøy kommune ta ansvar gjennom å sende inn en søknad.
  • Karmøy FrP vil derfor foreslå at Karmøy kommune søker om å opprette kjøkkendrift på Vea, Norheim, og Fredheim sykehjem i neste kommunestyremøte. Det bør også vedtas permanent kjøkkendrift på Åkra, og Storesund som nå har midlertidig drift, og i Skudeneshavn når det åpner igjen.
    FrP forventer at resten av partiene også tar imot denne håndstrekningen fra regjeringen. Uavhengig av partipolitikk handler dette om velferden til våre eldre, og de eldre i Karmøy kommune fortjener å kjenne lukten av god og næringsrik mat på sykehjemmet.

 

Inviteres til folkemøte
Vi skal også ha et åpent møte i Skudeneshavn mandag 20 mai kl 18:00 ved Skudenes Ungdomsskole.
Karmøy Fremskrittsparti inviterer til åpent møte med FrP’s Stortingsrepresentant Bård Hoksrud, som av mange er sett på som vår Eldregeneral.
Vi ønsker å informere om hva FrP gjør for å sikre Skudeneshavn Bu og Behandlingshjem, nok sykehjemsplasser på Karmøy, og hva vi vil jobbe for når det gjelder eldreomsorgen i Karmøy Kommune.
Hjertelig velkommen!

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.