Statsråd åpner Skudefestivalen

SSkudeneshavn ble i fjor, etter en kongelig resolusjon, fredet som kulturmiljø. Området som fredes omfatter 180 eiendommer.

Med fredningen sikrer vi en helt spesiell og godt bevart kystby. Her ser vi utviklingen fra et strandsted basert på sildefiske til ladested med handel og byfunksjoner, sa klima-og miljøminister Ola Elvestuen like etter fredningen ble offentliggjort.

På bakgrunn av fredningen passer det riktig godt at det blir statsråd Elvestuen som åpner den 26. Skudefestivalen, sier festivalleder i Skudefestivalen Olav Torkelsen, og fortsetter, Den unike bebyggelsen i Gamle Skudeneshavn skaper en flott ramme for vår festival og spiller en meget viktig rolle for at alle som besøker festivalen og Skudeneshavn ellers i året trives så godt hos oss.

Den tolvte kulturmiljøfredningen i Norge
Skudeneshavn kulturmiljø er den tolvte kulturmiljøfredningen i Norge og den tredje i Rogaland, flere enn noen andre fylker. Ved å frede et kulturmiljø freder man helheten i området, ikke bare enkeltobjektene. Fredningen skal sikre de kulturhistoriske og arkitektoniske verdiene i gater, havnebasseng, brygger, allmenninger, park, hager og andre grøntområder. Fredningen skal ikke være til hinder for at Skudeneshavn opprettholdes og videreføres som en levende by med boliger, handel og annen næringsvirksomhet.


Statsråd Elvestuen blir den femte statsråd eller tidligere statsråd som åpner Skudefestivalen. Gunnar Berge, Thorhild Widvey, Olav Akselsen og Anne Enger har alle tidligere vært festivalåpnere.  
Datoene for årets festival er 4-7 juli 2019.

Dette skriver Olav Torkelsen i Skudefestivalen i en pressemelding fredag.Translate »