Skudenesbu debuterer med krimroman

John Kåre Raake fra Skudeneshavn debuterer fredag 1.februar som krimforfatter med Isen.
To uker senere er han på hjemmebane for å treffe publikum på årets første SILKarrangement.                                                                                              

Raake startet sin karriere som tegneserieskaper i humorbladet Pyton. Men før den tid hadde han debutert i 1986 med tegneseriealbumet om Sture Rask og oljen som forsvant. I Pyton skapte han populære figurer som Wunder-Bjarne, Deep Shit Junkies og Bottolf Nerd, og laget tegneserie av Øivind Bluncks populære Reidarfigur. Videre ble han manusforfatter på heltid med filmene Bølgen, Snekker Andersen og Julenissen og Bølgen-oppfølgeren Skjelvet.     
Nå kommer Raakes bokdebut Isen: Tidligere spesialsoldat Anna Aune har flyktet fra alt og alle, og isolert seg sammen med forskeren Daniel Zachariassen på en luftputebåt nær Nordpolen der de skal dokumentere klimaendringenes ødeleggelser. På allehelgensdag lyser plutselig en nødrakett opp den svarte himmelen rett over den kinesiske forskningsbasen få kilometer unna. Anna og Daniel er de eneste som er nær nok til å hjelpe. Men er nødsignalet et rop om hjelp eller en advarsel?                                  

VG mener at Isen er av de ti krimbøker man bør merke seg i vår – og nevner Raakes navn i selskap med krimveteraner som Jo Nesbø, Håkan Nesser, Camilla Lackberg, Arne Dahl, Hjorth Rosendal og Tom Egeland. Rettighetene til Isen er solgt til Tyskland allerede før den er kommet ut!                                                 

Raake kommer til å fortelle mer om boken, om det muligens kan bli film av den og andre planer han har på bok- og filmfronten i samtale med en annen Skudenesbu,også han med navn John Kaare, men etternavn Hoversholm.
Hoversholm har lang erfaring fra film-og TV-produksjon og vil, utenom bokbadingen av Raake, ta tilhørerne med på en frodig mat-og vintur KulTour, programmet han har på Matkanalen. Det musikalske denne helaftenen sørger Mats og Magnus fra gruppen Kepstein for.

Presenterer boka på hjemmebane i Skudeneshavn, 15.februar.


Dette skriver John Rullestad hos SILK i en pressemelding.Translate »