LESERINNLEGG: Hva gjør omkjøringsvegen for Skudeneshavn ?

LESERINNLEGG av Øystein Melhus

Ser at Brian Sjøen er bekymret for næringslivet på Åkra.
Hører derimot ikke så mange bekymringer for næringslivet i Skudenes, som trenger en fremtidsrettet veitrasé både for etablerte bedrifter og nyetableringer.

Etter fergenedleggelsen ble det lovet en satsing på Skudeneshavn fra politisk hold, slik at byen fortsatt kunne utvikle seg i positiv retning. Tendensen har vel de siste årene heller vert noe negativ med nedleggelse av kommunal skole, nedleggelse av psykiatrisk dagsenter og vurdering av nedlagt sykehjem.
Det er vel heller ingen tvil om at flere og flere butikker i sentrum ser seg nødt til å lukke dørene.

Nå er det ikke helsvart, da turismen tar seg kraftig opp med cruise og bussturister, men hva skal vi leve av eller hvor skal vi jobbe? Mange av oss blir nødt til å pendle til Haugesund hver dag, dette viser seg å ta lenger og lenger tid for hvert år.

Jo, vi har fått masse fine rundkjøringer med parker og naturstein, men hjelper det på reisetiden for dem som skal nord/sør? Jeg kjører daglig lastebil og opplever svært ofte at farten blir 20-30 km/t for å forsere en rundkjøring. Det vil vel igjen føre til at de som kjører bak må holde samme fart.
Jeg mener derfor at å løse trafikkproblemet med rundkjøringer igjennom sentrum av Åkrehamn er svært lite fremtidsrettet.
Et annet moment er vel at det ville vert svært tilfredsstillende for oss som bor sør for Åkra også får litt igjen for bompengene.

Dersom man skal legge til grunn handelslekkasje for hver meter veg man bygger, ville det sannsynligvis bli lite nye og effektive veger i dette landet. 
Tror også at dersom unge mennesker med barn skal velge å bosette seg i Skudenes, bør det være et minimum av tilbud, og akseptable reisetider til og fra jobb og skole.

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...