Økning i utlån på biblioteket i 2018

Vi har brukt litt tid på å oppsummere året som gikk, men nå har vi tall og fakta klare.

2018 har vært et godt år for Karmøy bibliotek, og utviklingen på det digitale planet går framover med automatiserte utlån og meråpne bibliotek. Dette gjør utslag på statistikken, i tillegg til godt besøk på arrangement og workshops i biblioteket.

Karmøy folkebibliotek har hatt et travelt år i 2018, med installering av meråpne bibliotek. Vi har hatt løsningen i drift på alle avdelinger nå en stund bortsett fra Åkrehamn, der leverandøren har hatt en del tekniske utfordringer. Men det nærmer seg en løsning, og vi ser frem til å få alle avdelinger meråpne nå i 2019.

Utlånet av film har gått litt ned, men utlån av skjønnlitteratur og faglitteratur for barn og voksne for 2018 har til sammen steget med 7,5 %! Vi har hatt en særlig stor vekst i utlånet på bibliotekavdelingen på Norheim; hele 35,3 % økning. Vi tror det kan ha en viss sammenheng med at Haugesund folkebibliotek har delvis stengt, for vi har mange lånere fra både Haugesund og Tysvær både på Norheim og i Kopervik.

Besøket generelt har også økt med 9,4 %, noe som sannsynligvis har sammenheng med tilgjengeligheten. Med meråpne bibliotek har publikum mulighet til å låse seg inn i ubetjent åpningstid med lånekortet sitt fra klokka 07.00 til 23.00 hver dag året rundt. Loggen i systemet viser at biblioteket var besøkt i hele romjula, til og med på juleaften og nyttårsaften. Hele 451 personer var innom biblioteket i jula, og selve juleaften var siste personen ute kl. 22.15. Vi hadde besøk av både familier, studenter som brukte lesecellene til studieplass i juleferien, brukere som leste aviser eller hentet reserverte bøker og leverte lånt materiale.

På hovedbiblioteket i Kopervik har besøket økt med 13,8 %, noe som gjenspeiler både alle aktivitetene vi driver med og møteplassene som ligger til rette for publikum.

Nå starter vi arbeidet med revisjon av bibliotekplanen, og vi gleder oss til å drive videre bibliotekutvikling og sette nye mål for de neste fire årene.

Biblioteket i Skudeneshavn hadde i 2018 en økning i utlån på 15,2 % fra 2017.

Dette skriver Hanne Mulelid, biblioteksjef i Karmøy kommune i en pressemelding.


Translate »