Bål- og grillforbudet er opphevet.

Alle kommunene tilknyttet Haugaland og Sunnhordland 110-sentral har i dag opphevet bål- grillforbudet, og kommer derfor med en pressemelding.

I det siste ukene har det vært en ekstrem skogbrannfare i Sør-Norge, og derfor innførte alle kommunene på Haugalandet og i Sunnhordland bålforbud og forbud mot å grille i og i nærheten av skog og utmark. Dette gjaldt også på tilrettelagte grill- og bålplasser.

Nå har det endelig kommet regn, og faren er derfor over for denne gang.

Forbudet er derfor opphevet, men vi gjør oppmerksom på at det i tidsrommet 15. april til 15. september er forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen, og at enkelte kommuner i tillegg har egne forskrifter som regulerer bruk av åpen ild.

Følgende kommuner er omfattet av dette:

▪ Karmøy

▪ Haugesund

▪ Utsira

▪ Tysvær

▪ Bokn

▪ Vindafjord

▪ Etne

▪ Suldal

▪ Sauda

▪ Sveio

▪ Bømlo

▪ Stord

▪ Fitjar

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...