Åpning av digital byvandring

Onsdag formiddag ønsket reiselivskoordinator i Karmøy Kommune, Camilla Vandvik velkommen til åpningen av den digitale byvandringen i Gamle Skudeneshavn.
Byvandringen skjer i Søragadå og delvis gjennom en app som de har kalt “Tilbakeblikk”.

Målet med appen Tilbakeblikk er å levendegjøre historien i Gamle Skudeneshavn, og å tilby et helårig formidlingsprodukt uavhengig av åpningstider og personell. Å gjøre en historisk periode nærværende og vise byens gater og historie på en ny måte.
Ved bruk av besøkendes egen mobil kan kommunen formidle både det synlige og levendegjøre det usynlige. Det vil gi publikum et glimt av det sosiale, kulturelle og arkitektoniske som har sitt utspring i byens hus og byens mennesker. Hva har skjedd i disse gatene?

 

[R-slider id=”36″]

 

-Med oppstart av prosjektet «reiselivsutvikling i Karmøy» i 2015 ønsket reiselivsrådgiver å blåse liv i den spennende kulturarven med bruk av dramaturgiske virkemidler og «Living history». Kommunen søkte og fikk midler av fylket til å innhente ressurser til å skrive manus og lage kostymer for å aktivere kulturminner. Resultatet av dette er historiske vandringer med teatervri der en møter ulike roller som belyser ulike tidsepoker og temaer (på Avaldsnes) og byutvikling og samfunnsforhold (i Skudeneshavn). I Skudeneshavn har vi nå tilbudt slike vandringer på tredje året, med til nå seks ulike roller. Disse guidede turene har vært populære og trekker publikummere fra fjern og nær.
Denne appen er neste steg i å implementere Living History som formidlingskonsept.
Ambisjonen er at «Tilbakeblikk» skal videreutvikles slik at historien kan levendegjøres også andre steder i kommunen.

 

Ordfører Jarle Nilsen hadde en kort tale før “Damå i parken” eller Cornelia som hun egentlig heter plutselig dukket opp.
Etter et lite dramastykke av Cornelia hadde ordføreren æren av å klippe snoren for formelt åpne byvandringen.
De fremmøtte tok telefonene frem for å teste appen, før turen gikk videre nedover Søragadå der følget fikk møte “Tjenestejenta”.

Appen er GPS-styrt slik at det vises en film i appen når du er på bestemte steder i Søragadå.
Appen en gratis og kan lastes ned på AppStore eller Google Play.

 
Lokal annonse :

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer