Stedsnavn og bilder engasjere

Det var onsdag kveld fullt hus på kulturhuset når Karmøy Folkebibliotek i samarbeid med Skudeneshavn kulturhus inviterte til arrangementet “Stedsnavn og bilder fra Skudenesområdet”.
80 person hovedsaklig av den godt voksne sorten hadde tatt turen for å høre på de ulike foredragsholderne.

Kommuneantikvar Ane Steingildra Alvestad startet arrangementet med å snakke om hva stedsnavn er, betydningen og hvordan ulike lokale varianter blir til.
Hun fortalte at Skudeneshavn fikk navnet sitt i 1734, før det het det Skudesnæs.

 

Jan Marton Jensen fra Sandhåland fortalte om sin interesse for gamle bilder, sitt arbeid med å digitalisere disse og om nettsiden han driver der han sorterer og legger ut bilder i ulike album. Jensen fortalte også om ulike stedsnavn på Sandhåland og historier rundt disse.
Du kan besøke Jan Marton sin side her: Seniornett bilder

 

Tredje foredragsholder var Guri Mydland som for anledningen måtte steppe inn på kort varsel for din mann Tore Johan som lå hjemme med sykdom.
Hun viste bilde som Tore Johan hadde tatt fra han kom til Skudeneshavn i ca 1960 og utover 70-tallet et stykke. Bilder fra hverdagslivet og ulike hendelser i Skudeneshavn.
Publikum ble dratt med i denne seansen der de fikk kommentere bildene og hjelpe til med identifiseringen av personene, årstallene, stedene og ellers hva som foregikk på bildene.

 

Siste kvinne ut for kvelden var Ragnhild Aarø fra Karmøy Folkebibliotek som viste bilder fra 70 og 80-tallet.
Bildene var fra Karmøybladet. Bildene var nylig blitt digitalisert og lagt i en database som du kan sjekke her.  Karmøy Folkebibliotek bilder
Flere ble nå med i kommenteringen av bildene.

Arrangørene var veldig fornøyde med fremmøte og kunne gjerne prøve å lage til noe lignende igjen.

Saker du kanskje vil likeTranslate »