Mange lokale artister klare til Skudefestivalens 25-årsjubileum

Selv om det er mer enn fem måneder til årets Skudefestival har leder av festivalen

Olav Torkelsen de første navnene klare til Skudefestival nr. 25.

«Og da er det spesielt gledelig at nasjonale storstjerner, men med tilknytting til Vestlandet» forteller Torkelsen og fortsetter. Hanne Krogh, som nesten startet sin karriere med å spille inn videoen til Melodi Grand Prix vinneren i 1971, Lykken er, i Parken i Skudeneshavn, vil i år være på Gassco Arena på Torget og ha gratiskonsert tidlig lørdag kveld 7.juli. Og for å sitere Hanne:

«Når journalister spør hva som har vært det viktigste i min artistkarriere, venter de alltid at jeg skal svare tre minutter i Gøteborg i mai 1985 da Bobbysocks vant Melodi Grand Prix med  ”La det swinge».  Men – nei. Det viktigste steget var det jeg tok 20.februar, 1971. Da gikk jeg fra anonymitet og rett inn i spotlight’en. Der har jeg vært siden. Dette var i en tid da Melodi Grand Prix var en årlig viktig begivenhet i norsk populærmusikk.    I 1971 ble 12 komponister invitert til å delta i den nasjonale finalen.  ”Sjefen over alle sjefer”, Arne Bendiksen, bestemte seg for å skrive sitt bidrag for en ukjent jente fra Haugesund og sa: ”Lykken er” ble skreddersydd for denne 15-åringen, og hun var ung nok til å synes at det var naturlig».

Gratiskonserten på fjorårets festival stod Heine Totland for med sitt Rock and Roll Circus der de beste Rock and Roll-låtene fra 50- og tidlig 60-tallet ble presentert. I år er Heine på plass igjen, men denne gang på dansekvelden i Karmøybanken Arena. Denne humørpillen av et band får stemningen i taket, og er perfekt for en festkveld i alle aldre. Etter suksessen med musikalen «Buddy Holly, The Musical» i 2010 og hundrevis av konserter med «Buddy Holly, The Concert», sørger bømlingen for et heidundrende rockeshow. Karmøygruppen Just4You blir også med på dansekvelden.

 

Blest spiller sin første kirkekonsert når de på festivalens åpningsdag stiller i Falnes kirke. Med bl.a. Paul Hansen, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland på scenen sammen  med Marie Klåpbakken fra Gudbrandsdalen på fiolin blir det nok en magisk kveld på den første kirkekonserten Blest har opptrådd på.

 

Kaizers har tidligere opptrådd på Skudefestivalen (2009). Nå er frontfigur Janove Ottesen klar for Skudeneshavn igjen og da med sitt nye konsept Janove. Nylig slapp han ut sitt nye album Hengtmann og i februar er det allerede utsolgt på mange av konsertstedene på Hengtmannturneen omkring i Norge. Albumet er i stor grad spilt inn live. «Jeg står fortsatt med en fot i rocken og den andre i teateret», sier Janove». Gjennom albumets åtte låter viser den gamle Kaizersjefen nok en gang sin fulle bredde som komponist fra den storslåtte balladen “Våpen” med Ane Brun til Beastie Boys inspirerte “Drittsekk” med OnklP.

«Det blir en spennende åpningskveld i Karmøybanken Arena», sier festivalsjef Torkelsen og forteller videre at gruppen Plumbo avslutter konsertene i Karmøybanken Arena. Gruppen fikk i 2010 en hit med sangen «Møkkamann» og vant Spellemannprisen 2011 i klassen årets hit. For to år siden 2016 kom bandets sjette album Haraball. Da spurte de fansen om hvilke låter de ville høre på konsert i 2017 og responsen var enorm. Et show på under to timer ble for kort tid.

Plumbo blander sjangre som folk, boogie, pop og rock.  Musikken deres lager god stemning. De er et rutinert liveband med bredde, variasjon og ikke minst godt «trøkk». Pur spilleglede, entusiasme og allsang hører hjemme på konsertene.

«De siste 6-7 artistene til årets jubileumsfestival vil være klare om en snau uke når kontraktene er undertegnet» avslutter Torkelsen som presiserer at Skudefestivalen er ingen ren musikkfestival, men en kystkulturfestival. «Men for å tilfredsstille publikum må vi ha musikktilbud i alle sjangre og som fenger bredt».

Skudefestivalen 2018 er festival nr.25 på rad. Datoene er 5-8 Juli 2018.

Dette skriver Olav Torkelsen og John Rullestad i en pressemelding til SkudenesNytt.

 Takk for at du leste saken

TIPS SKUDENESNYTT PÅ TELEFON 992 59 558

Støtt SkudenesNytt
Translate »

Støtt driften av SkudenesNytt og gi et valgfritt beløp. Betales med Vipps. Husk å godkjenne i Vipps app`n på din telefon. Fjern