Ny lokalbok om Skudeneshavn

”Skudeneshavn – med vind i seilene” er lokalboken som gir deg et nytt innblikk i ukjente deler av byens historie fra den tiden danskekongen regjerte, fra gullalderen under sildefisket og seilskutetiden og frem til dagens spennende historie om Solstad-rederiet.

-Det er virkelig et eventyr knyttet til etableringen av Solstad-rederiet i 1964. Johannes Solstads lille rederi har vokst seg til et stort offshore-rederi internasjonalt – og ble i 2017 fusjonert til giganten Solstad Farstad A/S. I løpet av disse over 50 årene har Solstad-rederiet satt sitt preg på byen. Tusenvis av arbeidsplasser er skapt i inn- og utland, og rederiet har vært en viktig og generøs støttespiller lokalt, sier forfatteren Svein Arthur Kallevik. Han har brukt tre år på den nye boken, som viser frem en allsidig by til hverdags og fest (ulike festivaler), med en spennende historie og et rikt kultur- og organisasjonsliv. I boken kan man også lese om ulike generasjoners barndomsminner fra sin oppvekst.

 

Ny gullalder som turistmål

– Det er vanskelig å spå om fremtiden, men kanskje er det turistnæringen som med tiden vil skape inntekter og arbeidsplasser til byen. Godt hjulpet av den store og økende interessen spesielt perlen Gamle Skudeneshavn har fått blant norske og utenlandske turister. Ikke minst cruise-turistene har fått øynene opp for byen de siste årene. Her vil forhåpentligvis det lokale næringslivet få og ikke minst gripe sin mulighet, sier Svein Arthur Kallevik.

Riksantikvar Jørn Holme sier i den nye boken at Skudeneshavn har et stort potensiale som turistmål.

-Skudeneshavn har et av de aller best bevarte trehusmiljøene i Norge og har kvaliteter som Risør, Gamle Stavanger og Røros, sier riksantikvar Jørn Holme.

Riksantikvarens kulturmiljøfredning er et kvalitetsstempel på byen, som både vil bevare den eldre bebyggelsen for fremtidige generasjoner og være med på å videreutvikle byen på en positiv måte.

 

Bidragsytere i boken er:

Agnes Næss, Johannes Solstad, Jan Inge Steensen, Hans Magnus Hillesland, John Rullestad, Per Brunovskis, Anita Hemnes Midbøe, Jan Petter Midbøe, Johannes Hansen, Hein Ove Holmgard, Eli Margrete Stølsvik, Knut A. Nygaard og Jørn Holme.

 

Om forfatteren:

Svein Arthur Kallevik er organisasjonspsykolog i NSB og tidligere mangeårig journalist i NTB – Norsk Telegrambyrå. Han har skrevet boken ”Det gode liv i Skudeneshavn – De fire årstidene”, samt flere fagbøker innen psykologi og journalistikk. ”Det gode liv i Skudeneshavn” er også en gruppe på Facebook med cirka 2.400 følgere og har en egen blogg med over 134.000 besøk. Kallevik og familien er entusiastiske huseiere i Gamle Skudeneshavn.

 

Toppfoto:   PrivatTakk for at du leste saken

TIPS SKUDENESNYTT PÅ TELEFON 992 59 558

Støtt SkudenesNytt
Translate »

Støtt driften av SkudenesNytt og gi et valgfritt beløp. Betales med Vipps. Husk å godkjenne i Vipps app`n på din telefon. Fjern