Per dør – Ikke

Onsdag ettermiddag var det klart for en forestilling av Aksel Fugelli, sønn til samfunnskritiker og samfunnsdebattant Per Fugelli som gikk bort tidligere i år.
En forestilling der Aksel fortalte fortalte om livet som sønnen til Per.
Per som var utdannet lege og som praktiserte på små-plasser langt nord i Finnmark.

Det var helt stille i publikum, da Aksel snakket om Per.
Han trivdes bedre på de små stedene der alle kjente alle, man kunne være ute å nyte stillheten og freden til å bare være.
Samtidig som han ville bo i Grønnland i Oslo der alle sider av verden, alle religioner, alle verden forskjeller levde, forteller Aksel.
Han fortalte også om faren som en mann som ville snakke de svake i samfunnets sak.

Aksel dro frem morsomme historier fra da han som ung gutt måtte være med faren på oppdrag, som fikk publikum til å bryte ut i latter flere ganger.
Flere ganger i forestillingen viste Aksel filmklipp fra da Per jobbet med den siste boken sin, som han skulle jobbe med helt til han siste åndedrag, en bok Aksel og Per fullførte før Per gikk bort.

“Det er ikke så viktig om dere glemmer kroppen til far – bare dere ikke glemmer hva han sto for og hva han ønsket å formidle”, var noe Aksel gjentok noen ganger.

Dette var en forestilling undertegnede hadde store forventninger til, en forestilling som også klarte å svare til disse forventningene.

 Takk for at du leste saken

TIPS SKUDENESNYTT PÅ TELEFON 992 59 558

Støtt SkudenesNytt
Translate »

Støtt driften av SkudenesNytt og gi et valgfritt beløp. Betales med Vipps. Husk å godkjenne i Vipps app`n på din telefon. Fjern