Siste to forfatterne klare for SILK

En snau uke før det braker løs med SILK er de to siste gjestene til SILK klare.

 

Nancy Herz

Foto: Vincent

Haugesunderen Nancy Herz, som gjorde et formidabelt inntrykk på Lindmo nylig, kommer til avslutningsdagen lørdag 4.nov. I samtale med Harald Dale vil hun ta fram en del av det hun, sammen med sine medforfattere, Amina Bile og Sofia Srour, har fokusert på i boka «De skamløse jentene” om æreskultur, kjønnsroller og sosial kontroll av kvinner i minoritetsmiljøer. Forfatterne bak boka ble tidligere i høst tildelt Fritt Ords honnørpris. Engasjert i politikk, skolepolitikk og kampen for rettferdighet og frihet som Nancy Herz er, blir nok samtalen mellom henne og Harald Dale noe publikum kan se fram til med store forventninger.

 

 

Amerikanske Ji Eun Baek

Foto: Privat

Den siste forfatteren, som er klar til SILK, er amerikanske Ji Eun Baek. Hun erstatter Xinran, som tidligere i uken måtte melde avbud grunnet meget alvorlig sykdom i familien. Faren til Baek er født i Nord-Korea, selv er hun amerikaner og underviser nå på universitetet i Oxford. Hun kom i fjor ut med boka North Korea’s Hidden Revolution.

I vestlige land er det et inntrykk av at ingen opplysninger fra Vesten når fram til innbyggerne i Nord-Korea. Dette stemmer ikke, ifølge Baek. Et nettverk av nord-koreanere tar store sjanser for eget liv ved å få inn i landet ulovlig informasjon, utenlandske filmer, bøker, leksikon og endog reality-TV serier. I følge Baek har mange nord-koreanere gode kunnskaper om livet og de politiske forhold i Vesten, noe som har gjort dem sosialt og politisk bevisste og forandret tankegangen deres. I samtale med Rosie Goldsmith vil hun fortelle mer om det som hun betegner «North Korea’s undergorund information movement».

Selvsagt vil de som har kjøpt billetter til Xinran få dem refundert om de ikke ønsker å gå på arrangementet med Baek, et arrangementet der også britiske Ann Cleeves (forfatteren bak Vera og Shetland) er med.
Dette skriver John Rullestad i SILK i en pressemelding.

 

Går mot ny salgsrekord
Rullestad forteller at billettsalget økte med 34% fra 2015 til 2016.  Pga den stor økningen i fjor har vi i år hatt som målsetting å nå samme tall som i fjor.
Men nå, en snau uke før festivalen, har man allerede gått forbi fjorårets rekordtall takket været økende publikumsinteresse år for år, noe som muligens skyldes et godt og variert program.

Programmet, som oppdateres fortløpende, er på SILK`s hjemmesider.
Arrangementene med Nancy og Baek kommer der i løpet av dagen, avslutter John Rullestad.

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...